Green Foods in
the Prevention of Disease
ေရာဂါကာကြယ္ရာတြင္
အသံုးျပဳေသာအစိမ္းေရာင္ အစာအာဟာရ
ကလိုရိုဖီးေသာက္ဖြယ္ရာ
အရည္သည္ေသြးတြင္း အဆိပ္ေတာက္မ်ားကို ေဆးေၾကာေပးသည္။ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္သည္။
အသားေရစိုေျပ၀င္းပေစ သည္။ အနာကိုအျမန္က်က္ေစၿပီး အစာအိမ္ႏွင့္အူလမ္းေၾကာင္း
ေရာဂါကိုကာကြယ္ေပးသည္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ေရတြင္ေပ်ာ္၀င္ႏိုင္ေသာ ပ်စ္ခဲသည့္
Chlorophyin ကလိုရိုဖီး (ဆိုဒီယမ္ေကာ့ပ္ေပါဖီလင္းအယ္ဖါဖါ့ (Alfalfa))
မွစစ္ယူထုတ္လုပ္ထားၿပီး ကလိုရိုးဖီးဓာတ္ ျမင့္မား စြာပါ၀င္သည္။ USA တြင္
စိုက္ပ်ိဳးၿပီး ဓာတုေဆး၀ါးကင္းစင္သည္။
အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား
ေသြးလည္ပတ္မႈစနစ္မွ
အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ရွားေပးၿပီး ခႏၶာကိုယ္မွ အညစ္အေၾကးမ်ားကို ဖယ္ရွားေပးသျဖင့္
က်န္းမားေရးပိုမိုေကာင္းမြန္ေစပါသည္။ ေသြးနီးဥထုတ္လုပ္မႈ
စြမ္းအားကိုျမွင့္တင္ေပးၿပီး ေသြးကိုသန္႔စင္ေစပါသည္။
အသည္း၏လုပ္ငန္းကိုျမွင့္တင္ေပးသည္။ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းျခင္းႏွင့္ ေသြးေၾကာ
ထံုးျခင္းျပႆနာကိုေလ်ာ့က်ေစသည္။ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို ျမွင့္တင္ေပးၿပီး
မ်က္ႏွာမွအေရးေၾကာင္းမ်ား၊ မ်က္ရစ္အေရးေၾကာင္းမ်ားကို ေလ်ာ့က်ေစသည္။ ဓာတ္
မတည့္ျခင္းျဖစ္ေသာ အင္ပ်ဥ္ထျခင္း၊ ရာသီဥတုေၾကာင့္ဓာတ္မတည့္ျခင္း၊
ရင္ၾကပ္ျခင္းကိုေလ်ာက်ေစသည္။ ရာသီလာစဥ္ဗိုက္နာျခင္း၊ ေခါင္းကိုက္ျခင္း၊
မိုင္ဂရင္းေၾကာင့္ ေခါင္းတစ္ျခမ္းကိုက္ျခင္းကို သက္သာေစသည္။
ဆီးအိမ္ေရာင္ရမ္းျခင္းကို သက္သာေစသည္။
သံုးစြဲရန္ပမာဏ
ကလိုရိုဖီးအမႈန္႔တစ္ထုပ္အား
ရိုးရိုးေရ ၂၅၀-၅၀၀ စီစီျဖင့္ေရာၿပီး ျမစိမ္းေရာင္ျဖစ္လာသည့္အထိေမႊ (သို႔)
လႈပ္ခါေပးပါ။ ေရအျဖစ္ (ေရအစား) တစ္ေန႔လွ်င္ ၁-၂လီ တာေသာက္ေပးပါ။ အသားအေရလွပၿပီး
က်န္းမာေရးေကာင္းေစပါသည္။
အႀကံျပဳခ်က္
သိုင္းရြိဳက္ေရာဂါရွိသူ၊ SLE
ေရာဂါရွိသူ၊ အလြန္အမင္းေသြးအားနည္းေရာဂါရွိသူမ်ား အေနျဖင့္အနည္းငယ္ အရည္က်ဲက်ဲျဖင့္
စမ္းသပ္ေသာက္ၾကည့္ပါ။ အသီးအ ရြက္မစားသူမ်ားအေနျဖင့္ က်ဲက်ဲစေသာက္ၿပီး တျဖည္းျဖည္း
ပ်စ္ပ်စ္ေသာက္ပါ။
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.